General-Quiz

Idioms Quiz for SSC,Bank and other Exams

Idioms Quiz for SSC,Bank and other  Exams

🔘’Idioms’ is an important part of English section of bank and SSC exams. With a little practice you can master this topic and fetch good marks. 
This is part 1 of the ” IDIOMS QUIZ FOR SSC  BANK AND OTHER EXAMS 

Click here for the PART 2


Q1. The salt of the Earth
(a) To expect something in return
(b) Very good & honest/kind
(c) To support someone
(d) Neat and clean
Solution : (b) 

The salt of the Earth – Very good & honest/kind

Q2. Feel blue 
(a) Feeling ecstatic
(b) In trouble/depressed
(c) An easy achievement
(d) None of these



Solution : (b)
Feel blue – In trouble/depressed

Q3. Flies off at a tangent 
(a) Self praising
(b) To boast
(c) Start discussing something irrelevant
(d) Well informed



Solution : (c)
Fly off at a tangent – Start discussing something irrelevant

Q4. Going places
(a) To go to the home back
(b) Talented and successful
(c) To go on a visit
(d) To be angry



Solution : (b)
Going places – Talented and successful
Q5. Get the sack
(a) Getting promotion
(b) Dismissed from
(c) To get a surprise
(d) To get a leave



Solution :(b)
Get the sack – to get dismissed from

Q6. Of no avail
(a) In favour with
(b) Useless
(c) Useful
(d) To be utterly lost



Solution :(b)
Of no avail – Useless

Q7. Bone to pick
(a) Appear suddenly
(b) To reject
(c) Cause of quarrel
(d) To accept readily



Solution :(c)
Bone to pick – Cause of quarrel

Q8. To call it a day
(a) To conclude proceedings
(b) To grieve over
(c) To surrender
(d) To be suspicious



Solution :(a)
To call it a day – To conclude proceedings

Q9. Pull someone up on something
(a) To agree on something
(b) To Criticize
(c) To bring out a change
(d) None of the above



Solution :(b)
Pull someone up on something- To Criticize

Q10. Point blank
(a) Rarely
(b) Very definite and direct
(c) At a last moment
(d) Leave quietly



Solution :(b)
Point blank – Very definite and direct

Q11. A cut above
(a) Rather superior to
(b) Tough situation
(c) To be idle
(d) To object at something



Solution :(a)
A cut above – Rather superior to

Q12. Balloon goes up
(a) To be attentive
(b) A situation turning unpleasant/serious
(c) A happy occasion
(d) Get up early



Solution :(b)
Balloon goes up – A situation turning unpleasant/serious

Q13. Part and Parcel 
(a) To take an initiative
(b) To do a task completely
(c) Important part
(d) To surprise someone



Solution :(c)
Part and Parcel  – Important part

Q14. Gate Crasher
(a) Invited friend
(b) Uninvited guest
(c) A drunk person
(d) A murderer



Solution :(b)
Gate Crasher – Uninvited guest

Q15. As daft as a brush
(a) Extremely silly
(b) Extremely kind
(c) Extremely sick
(d) Extremely old




Solution : (a)

As daft as a brush – Extremely silly


Q16. Tempt providence
a) To punish someone
b) To take reckless risks
C) To have God’s favor
d) To make publicly known


Solution:




Q17. Within an ace of


Very near to
Very far from
Very cheap
Very expensive


Solution: A


Q18. Beyond the pale


Productive
Penniless
Unacceptable
Defeated


Solution:


Q19. The royal road


An easy way
A troublesome way
A grand idea
A luxurious life style


Solution: A 


Q20.  Whiter than white


Completely foolish
Completely blank
Customary
Completely honest


Solution: D 


Q21. On the bum


To take for granted
To live wandering life
To refer to
To raise objections


Solution: B 


Q22. For days on end


Travelling days
Memorable days
For many days
For forgettable days


Solution: C 


Q23. On the button


To come into contact with
Roughly
To do unimportant things first
Precisely


Solution: D 


Q24. The tip of the iceberg


The best quality of people which makes them memorable for a long time
Superficial evidence of a much larger problem
A repeating situation in which one problem causes another problem
To allow something to be done that is not usually allowed


Solution: B 


Q25. Tide over


To leave in difficult time
To perform brilliantly
Support through a difficult period
To expect more than one actually deserves


Solution: C

Idioms Quiz for SSC, BANK and other exams





Leave a Comment